orgeldag

Orgeldag Noord Nederland 2017

Zaterdag 13 mei j.l. hebben 124 organisten op de diverse orgels gespeeld die konden worden bespeeld in het kader van de Orgeldag Noord Nederland.

Op deze dag openden 102 kerken hun deuren en boden organisten uit het hele land de mogelijkheid om de orgels in deze prachtige gebouwen te bespelen. Een woord van dank aan alle vrijwilligers die geheel belangeloos de organisten ontvingen en hebben begeleidt naar de instrumenten is wel op zijn plaats! Zonder deze groep mensen zou de organisatie van de Orgeldag Noord Nederland nooit mogelijk zijn.

Onderstaande koppelingen tonen u de lijst van de orgels die dit jaar hebben meegedaan met hun disposities en het rooster waarin u kunt wanneer er op de orgels werd gespeeld.

Rooster alle kerken 2017

Deelnemende orgels 2017 – abc    |    Deelnemende orgels 2017 – nr

Disposities deelnemende orgels ONN 2017


Algemeen

Het is ieder jaar op de tweede zaterdag in mei feest voor vele orgelminnaars. Al vele jaren is deze dag als Orgeldag Noord-Nederland bekend, een dag waarop in Noord Nederland en met name in de provincie Groningen van heel veel kerken de deuren geopend zijn en orgels kunnen worden bespeeld.

cropped-front.jpg

De organisatie van deze dag, die bij de Stichting Hinsz-orgel Leens ligt, is alleen maar mogelijk door de medewerking van vele plaatselijke kerkbestuurders en vrijwilligers. Traditiegetrouw wordt deze dag besloten met een orgelconcert in de Petruskerk van Leens.