orgeldag

Orgeldag Noord Nederland 2018 (bijgewerkt 14/4)

Zaterdag 12 mei a.s. staat de Orgeldag Noord Nederland gepland. U kunt u zich opgeven voor dit bijzondere evenement door een mail te sturen naar mailto:info@hinszorgelleens.nl. De mails worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld.

Kijkt u vooral in het rooster (zie onderstaande snelkoppeling) voor de meest actuele stand zodat u uw tocht goed kunt voorbereiden.

Inmiddels hebben zich 110 organisten aangemeld maar er zijn nog genoeg plaatsen om te spelen.

Het Rooster ONN – algemeen

Lijst met de orgels op alfabet en op nummer.

Overzicht Disposities


Orgeldag Noord Nederland – Uitgelicht

Dit jaar hebben we weer een bijzondere lijst met kerken die op 12 mei a.s. hun deuren openen om u als organist de mogelijkheid te bieden de in deze kerken geplaatste orgels te bespelen. In deze rubriek willen wij u wijzen op de nieuwkomers en op de misschien wat minder bekende orgels die vaak ook de moeite waard zijn.

Dit jaar hebben we o.a. in Bedum een nieuwkomer: de Walfriduskerk opent haar deuren voor u (zie afbeelding rechts).

Een andere nieuwkomer is Sappemeer met een Lohman-orgel uit 1855 (zie afbeelding hieronder).

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook zijn wij blij dat Appingedam na een periode van afwezigheid door restauratie weer op de lijst staat.

 

 

 

 

 

De orgelbouwer van Oeckelen heeft in veel kerken in de provincie Groningen orgels gebouwd. Kijkt u eens of u de dorpen Oldehove (onder), Saaxumhuizen (rechts) Usquert of Vierhuizen in uw schema op kunt nemen?

 

 

 

 

 

 

 


Algemeen

Het is ieder jaar op de tweede zaterdag in mei feest voor vele orgelminnaars. Al vele jaren is deze dag als Orgeldag Noord-Nederland bekend, een dag waarop in Noord Nederland en met name in de provincie Groningen van heel veel kerken de deuren geopend zijn en orgels kunnen worden bespeeld.

 

 

 

cropped-front.jpg

De organisatie van deze dag, die bij de Stichting Hinsz-orgel Leens ligt, is alleen maar mogelijk door de medewerking van vele plaatselijke kerkbestuurders en vrijwilligers. Traditiegetrouw wordt deze dag besloten met een orgelconcert in de Petruskerk van Leens.