orgeldag

Orgeldag Noord Nederland 2017

Er hebben zich inmiddels 104 deelnemers aangemeld en er nog ruim voldoende keuze in orgels.

Het telefonisch aanmelden is inmiddels afgerond. Graag stellen wij u in de gelegenheid om ons via de mail te benaderen en u alsnog in te schrijven voor de Orgeldag Noord Nederland 2017.

Stuur daarvoor een mail aan info@hinszorgelleens.nl en geef aan welke orgels u graag zou willen bespelen en op welk tijdstip. Kijk op het Rooster alle kerken 2017 voor de laatste stand van zaken zodat u zelf uw planning kunt maken.

De orgeldag wordt dit jaar gehouden op 13 mei. Dit jaar openen 102 kerken hun deuren en bieden u de mogelijkheid om de orgels te bespelen. U kunt weer een keuze maken uit prachtige grote stadsorgels en schitterende kleine dorpsorgels. Wij hopen dat ook dit jaar u in grote getale zult deelnemen aan dit bijzondere festijn. Onderstaande koppelingen tonen u de lijst van de deelnemende orgels met hun disposities en het rooster waarin u kunt zien welke kerken wanneer beschikbaar zijn.

Deelnemende orgels 2017 – abc    |    Deelnemende orgels 2017 – nr

Rooster alle kerken 2017

Disposities deelnemende orgels ONN 2017


Algemeen

Het is ieder jaar op de tweede zaterdag in mei feest voor vele orgelminnaars. Al vele jaren is deze dag als Orgeldag Noord-Nederland bekend, een dag waarop in Noord Nederland en met name in de provincie Groningen van heel veel kerken de deuren geopend zijn en orgels kunnen worden bespeeld.

cropped-front.jpg

De organisatie van deze dag, die bij de Stichting Hinsz-orgel Leens ligt, is alleen maar mogelijk door de medewerking van vele plaatselijke kerkbestuurders en vrijwilligers. Traditiegetrouw wordt deze dag besloten met een orgelconcert in de Petruskerk van Leens.