orgeldag

Orgeldag Noord Nederland 2021

Op 8 mei a.s. hopen wij weer de Orgeldag Noord Nederland te beleven. Vorig jaar moesten we het vanwege de maatregelen rondom Covid-19 afblazen. Dit jaar hopen we dat dit bijzondere evenement door kan gaan. Na inventarisatie blijkt dat toch ruim 80 kerken hun deuren op willen stellen om u de mogelijkheid te bieden de daar staande orgels te bespelen. Wel zullen er meer beperkingen zijn zoals het toegelaten aantal personen bij de speeltafel, houdt u daar rekening mee! Door de hele situatie rondom Covid-19 heeft het langer geduurd dan u van ons gewend bent om de lijst van deelnemende kerken te plaatsen op onze website waarvoor excuus..

BELANGRIJK!!
Lees dit deel over het inroosteren goed door.

In onze berichtgeving naar onze donateurs en muziekliefhebbers hebben wij aangegeven dat dit jaar het inroosteren digitaal zou kunnen via een nieuwe website. Dit jaar heeft de Stichting Hinszorgel Leens een grote stap willen maken met het digitaliseren van o.a. het inroosteren maar ook kunt u binnenkort online kaartjes kopen voor de concerten en zijn de orgelconcerten in de Petruskerk online te bekijken. Als met al grote stappen waarvan de stap tot automatiseren van het inroosteren een stap te groot bleek. Dit jaar kunt u dus nog niet zelf aanmelden maar volgend jaar is deze mogelijkheid wel voorhanden daar gaan wij ons voor inzetten.

Maar we willen diegene die hier al jaren om vragen toch tegemoet komen en daarom bieden we nu vanaf het begin de mogelijkheid om per mail uw wensen aan ons bekend te maken. Uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid om zoals u gewend bent telefonisch in te roosteren door ons te bellen op een aantal vaste avonden.

Voor het inroosteren gelden de volgende regels:

  • Voor donateurs is er een speciale avond waarop u kunt bellen om in te roosteren, zie daarvoor onze berichtgeving.
  • Niet donateurs mogen bellen op maandag 19/4 en dinsdag 20/4 tussen 19:00 en 21:00 (het telefoonnummer staat op deze plek als het inroosteren via telefoon actief is en het staat ook in de berichtgeving)..
  • E-Mails met verzoek tot deelname worden in volgorde van ontvangst verwerkt waarvoor ook geldt dat donateurs voorrang hebben en hun mails net als de telefonisch doorgegeven orgels op de in de berichtgeving doorgeven datum zullen worden verwerkt.
  • E-Mails die eerder worden gestuurd dan de daarvoor gereserveerde data zullen NIET worden verwerkt. Dit is nodig om de toestroom aan aanvragen goed en eerlijk te kunnen afhandelen. Wij vragen hiervoor uw begrip.
  • De deelname aan de ONN is niet gratis. U betaald als speler voor het reserveren een vast bedrag van 22,50 euro ongeacht de hoeveelheid orgels die u reserveert.
  • Per orgel kunt u een half uur speeltijd reserveren.
  • Stuur uw mail naar hinszleens@gmail.com

Onderstaande snelkoppelingen kunt u gebruiken om u voor te bereiden op het inroosteren. Door de beperkingen rondom Covid-19 hebben we dit jaar maar een beperkt aantal orgels (81). We hopen toch dat u uit dit aanbod een selectie kunt maken.

Lijst deelnemende kerken (gesorteerd op alfabet)

Lijst deelnemende kerken (gesorteerd op alfabet)

Disposities orgels

Rooster ONN – algemeen


Algemeen

Het is ieder jaar op de tweede zaterdag in mei feest voor vele orgelminnaars. Al vele jaren is deze dag als Orgeldag Noord-Nederland bekend, een dag waarop in Noord Nederland en met name in de provincie Groningen van heel veel kerken de deuren geopend zijn en orgels kunnen worden bespeeld.

cropped-front.jpg

De organisatie van deze dag, die bij de Stichting Hinsz-orgel Leens ligt, is alleen maar mogelijk door de medewerking van vele plaatselijke kerkbestuurders en vrijwilligers. Traditiegetrouw wordt deze dag besloten met een orgelconcert in de Petruskerk van Leens.