27 mei 10:00 uur kijk/hoor/trap-en-hap fietstocht Menkemaborg met korting inwoners Hogeland
search
  • 27 mei 10:00 uur kijk/hoor/trap-en-hap fietstocht Menkemaborg met korting inwoners Hogeland

27 mei 10:00 uur kijk/hoor/trap-en-hap fietstocht Menkemaborg met korting inwoners Hogeland

€ 5,00

Op zaterdag 27 mei vindt de derde kijk/hoor/trap-en-hap-en-geniet fietstocht plaats. Onder leiding van de jonge pas afgestudeerde organist Wietse Ouwejan wordt gestart bij het Schathoes van de Menkemaborg in Uithuizen.

Allereerst wordt de Jacobikerk bezichtigd, met de herenbank van de Menkema’s en het door hen geïnitieerde Arp Schnitgerorgel. Terug op het landgoed wordt de borg bezocht met het kabinetorgel. Na de (Italiaanse) lunch op de borg wordt de kerk van Uithuizermeeden bezocht met de exotische toren en het laatste Hinszorgel uit 1785. Vandaar gaat de tocht via de kerk van Oosternieland naar Zandeweer, met het eerste Hinszorgel uit 1731. Daarna is het nog een paar kilometer naar eindpunt Uithuizen.

Start van van de fietstocht is om 10.00 uur, einde rond 17.00 uur. Kaarten verkrijgbaar via de website van Stichting Hinszorgel Leens.
Kosten per deelnemer: € 10 (inwoners van de gemeente Het Hogeland € 5). Hapjes en drankjes zijn voor eigen rekening. Fietshuur is mogelijk via de website.

 

Aantal

98 Items
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.