Manuel Tomadin - From Venice To Leipzig
search
  • Manuel Tomadin - From Venice To Leipzig

Manuel Tomadin - From Venice To Leipzig

€ 10,00

Productbeschrijving

Of ze nu wel of niet naar het zuiden van de Alpen reisden, zoals Händel vroeg in zijn carrière, alle 18e-eeuwse Duitse componisten van naam werden beïnvloed door de Italiaanse stijl van vocale en instrumentale schriftuur in die tijd. Het nieuwste album van Manuel Tomadin voor Brilliant Classics verkent de verbanden tussen deze schijnbaar ongelijksoortige tradities, te beginnen met de Toccata, Adagio en Fuga BWWV564, een van de meest opvallende voorbeelden van JS Bachs werk tijdens zijn jaren als kapelmeester aan het hertogelijke hof in Weimar (1710-1717).
De Italiaanse kwaliteiten van het concerto-achtige karakter van de openingstoccata in BWV564 en vervolgens de pathos van het Adagio, met zijn lopende bas en Napolitaanse harmonieën, worden onderstreept door de volgende transcriptie die Bach maakte van een concert van Vivaldi, het A-klein RV522, en vervolgens Walther's transcriptie van een concert van Torelli.
Johann Gottlieb Graun was een leerling van Pisendel die ook had gestudeerd bij de prins der Italiaanse violist-componisten, Giuseppe Tartini. Tomadin bevat dan ook een solo-orgelconcert van Graun dat bol staat van de violistische figuratie. Een bewerking van Händels Sinfonia bij zijn oratorium Esther, een ander concerto van Vivaldi en Bachs prachtige A-mineur Prelude en Fuga BWWV543 vervolledigen dit stimulerende programma.

Aantal

Een speciale cd voor een speciaal doel.

25 Items
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.