restauratie

Via deze pagina houden wij u op de hoogte van de wederwaardigheden rondom de restauratie c.q. het groot onderhoud aan het Hinsz-orgel uit Leens.


De opbouw

Een paar foto’s van de situatie in Leens in november 2020. Het orgel is deels gevuld met pijpwerk en de windvoorziening is geplaatst en aangesloten.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Werkplaats Reil te Heerde

Onderstaande foto’s zijn gemaakt tijdens een bezoek aan de werkplaats van de firma Reil te Heerde. Zij geven een mooi beeld van de werkzaamheden aan de verschillende onderdelen van het orgel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De tweede VLOG kunt u via onderstaande video bekijken. U ziet de werkzaamheden aan het orgel in de werkplaats bij Reil te Heerde.


De eerste VLOG van de werkzaamheden aan het Hinsz-orgel. U ziet de demontage en het gereed maken voor transport.


De restauratie van het orgel wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Groningen.

 


Bijgaande foto toont de lege kas.

Een desolaat gezicht. U zult begrijpen dat het groot onderhoud en de deelrestauratie die worden uitgevoerd een kostbare zaak is. Langs deze weg willen wij u er op attenderen dat u ins financieel kunt ondersteunen. download de brochure in pdf.

 

 

 


Voortgang (2 februari 2020)

Tijdens een bezoek aan orgelmakerij Reil te Heerde hebben we het orgel in onderdelen mogen aanschouwen. Op dit moment wordt vooral gewerkt aan het bestuderen van het pijpwerk. Alles wordt nauwgezet opgemeten en vastgelegd. Zie onderstaand enkele foto’s gemaakt tijdens het bezoek.