boeken

 

HET HINSZ-ORGEL TE LEENS

Dit boekje bevat de historie van de kerk, geschreven door J.S. van Weerden (1888-1971) en van het Hinszorgel, geschreven door Dr. A.J. Gierveld m.m.v. Herman Smedema (1935-1992). Het boek is een heruitgave van het herdenkingsboek dat in 1983 verscheen ter gelegenheid van het 250-jarig bestaan van het orgel.

boek_hinsorgelkl

Het Hinsz-orgel te Leens – prijs € 5,00   Bestellen

 


 

EEN KONSTKUNDIG ORGELMAKER

Ter gelegenheid van de Hinsz-week in 1994 verschenen. Enkele bijdragen over het werk van de orgelmaker Albertus Anthoni Hinsz (1704-1785), onder redactie van Jan Jongepier.

boek_kunst

Een konstkundig orgelmaker – prijs € 2,00   Bestellen

 


 

HET GRONINGER ORGELBEZIT

De Stichting Groningen Orgelland heeft in 1998 een uniek project afgerond: het inventariseren en documenteren van het gehele bezit aan pijporgels in de provincie Groningen.Alle pijporgels in de (vaak fraaie, historische) Groninger kerken en andere openbare gebouwen, zoals muziekscholen en kapellen van ziekenhuizen werden gedocumenteerd.

Zo´n beschrijving bestaat uit de volgende onderdelen:
– een korte omschrijving van het gebouw
– de historische gegevens van het betreffende instrument
– de dispositie
– de windvoorziening
– de toonhoogte en stemming
– verdere bijzonderheden.

Een zwart/wit foto van het front completeert de beschrijving.
Op deze wijze zijn de ca. 400 orgels per gebied volgens de oude indeling van “Stad en Ommeland” beschreven. Ook wordt in de vijf delen aandacht besteed aan het Groninger orgellandschap door de eeuwen heen, alsmede een lijst met de (biografische) gegevens van alle orgelmakers, die er voor gezorgd hebben dat het Groninger orgelland de “orgeltuin van Europa” wordt genoemd!

Het zesde deel “Aanvullingen 1994 – 2009 is verkrijgbaar voor 12,00 (6,00 voor donateurs S.G.O.)

De prijs per deel bedraagt € 10,00
Donateurs S.G.O. € 5,00

Bestellen

 


 

Publicatie van Dirk Molenaar aangaande de restauratie van het Arp Schnitger-orgel te Mensingeweer

imagesVan de restauratie van het Arp Schnitger-rgel te Mensingeweer is door Dirk Molenaar een zeer overzichtelijke publicatie geschreven. Het boekje bevat foto’s ter verduidelijking en verfraaiing van het geheel.

De prijs bedraagt € 4,00    Bestellen